Sjoerd Rutten



Sjoerd (12 juni 1977) begint op 4 jarige leeftijd met trommelen. Op zijn achtste levensjaar gaat hij naar de muziekschool in Tegelen, waar hij drumles krijgt van Leo Pustjens en later van Wijnand van Groesen.


Hij blijkt een voortvarende leerling te zijn en is vanaf die tijd niet meer te stoppen. Wanneer hem iets werd gevraagd in die tijd, was zijn enige vraag na afloop van de uit te voeren taak: "Kan ik nu weer gaan drummen?"


Fanatiek en consciëntieus. Met andere woorden: niet te stuiten.


Op de HAVO in Venlo (Collegium Marianum) werd de HaCo ingevoerd; Havo Conservatorium. Een zegen voor Sjoerd want nu kan hij zich helemaal toeleggen op zijn passie: slagwerker worden.


Na de middelbare school stroomt hij meteen door naar het Conservatorium te Maastricht en krijgt les van o.a. Arnaud Gerritse en Ron van Stratum. Rond die tijd komt hij ook in contact met diverse muzikanten van zeer uiteenlopend pluimage en zijn agenda loopt al snel vol.


Hij speelde o.a. met Ruud Hermans, Jan Rietman, Stevie Ann, Lenny Kuhr en Dewi. Met deze artiesten nam hij ook albums op.


Op dit moment speelt hij o.a. met Erik Mesie (Toontje Lager) Joost Vergoossen (o.a. Kayak) en speelt hij drums in de musical Soldaat van Oranje.


Naast het spelen en opnemen is Sjoerd bezig met het opzetten van de pop opleiding van het Arcus College in Heerlen. Hij doceert daar met gitarist Joost Vergoossen en bassist Jan van Olfen. Daarnaast ontvangt hij in zijn eigen privé lespraktijk gevorderde drummers.
Ook is hij vaak in studio’s te vinden waar hij voor diverse artiesten produceert en de drum- en percussie partijen verzorgt.