Click here for the English version.


Desperado bestaat al sedert 1975 en is daarmee één van de oudste bands van ons land. In al die jaren is deze band te allen tijde van hoog niveau geweest.

Vele honderden optredens in binnen en buitenland leidden vrijwel altijd tot uitstekende reacties.

De wortels liggen in de country muziek, maar de laatste jaren ontwikkelde Desperado zich ook in andere richtingen en moeiteloos speelt men top 40 en aanverwante muzieksoorten om op die manier zo 'breed' mogelijk inzetbaar te zijn.

Desperado blijft evenwel de country muziek als basis houden, maar hun commerciële aanpak maakt hen uitermate geschikt voor evenementen van uiteenlopende aard.

Het streven van Desperado is hoogwaardige, professionele muziek brengen voor elk oor, dus ook voor hen die wellicht niet onmiddellijk country minded zijn. Het geluid en licht zijn in deskundige handen van Christ Driessen, een expert op het gebied van country en allround muziek.

Desperado heeft in haar bestaan diverse hoogtepunten meegemaakt:


  • Deelname aan de TROS Euro-Country-Music-Masters, uitgezonden in vele landen van Europa.
  • Troscar Awards in 1986.
  • Voorprogramma van Lynn 'Rose Garden' Anderson.
  • Optredens met Grant & Forsyth, Marco Borsato, Golden Earring, Albert West, ect.ect.ect.
  • Voorprogramma van Anita Perras uit Canada.
  • Deelname aan het fameuze Floralia Festival in Oosterhout voor 15.000 mensen.
  • De CD 'Paint The Town' in 1994.
  • Optreden op de Uitmarkt in Amsterdam voor 30.000 bezoekers.
  • Diverse TV uitzendingen van Veronica's Western Lifestyle.
  • Optredens tijdens de Country Christmas Party's in Leiden en ’s-Hertogenbosch.


In 1999 speelde de groep voor uitverkochte zalen in 'The Country Music Hall Of Fame" waarmee 32 theaters in het gehele land werden aangedaan. Inmiddels zijn in 2000 alweer 42 optredens geweest en ook die serie was enorm succesvol, in 2001 volgt een nieuwe reeks voorstellingen met als thema: Country goes Pop.

Bij de optredens op de Western Experience in ’s-Hertogenbosch en Rijswijk bleek dat de band over uitstekende instrumentalisten beschikt; als begeleidingsband stonden ze op het podium met: Ken Mellons, Larry Dean, Pam MacBeth, Mark Dreyer, John Permenter, Heather Miles, Jony Harms, Liz Meyer, Rob Crosby en G Thomas.

Toen Desperado als voorprogramma bij country legende Kenny Rogers speelde was hij daarvan erg onder de indruk: "A hell of a band" kreeg de band als compliment mee van deze US superster.

Eind januari verscheen hun nieuwste CD "Lonely Room" op MM Records. 13 stukken in totaal van uitzonderlijk hoog niveau. Veel airplay en fraaie recensies en goede verkopen in zowel winkels als tijdens de theater-toernee 'Country Music Hall Of Fame'. De CD viel ook in het buitenland op en resulteerde in boekingen in Noorwegen, Denemarken, Schotland en Frankrijk.